Terry Flanagan vs Orlando Cruz: A mérkőzés
2016. december 01. írta: Pradarics Tomi

Terry Flanagan vs Orlando Cruz: A mérkőzés

Múlt szombaton Walesben a könnyűsúlyú Terry Flanagan negyedszerre tette kockára WBO világbajnoki címét. Ellenfele a puerto ricói Orlando Cruz volt. A mérkőzés hivatalos személyei között két magyar is jelen volt; a világszervezet supervisori feladatait Kovács István látta el, míg az egyik pontozóbírói szék Budai Ferenc számára volt fenntartva.

Ahogy az várható is volt, Budaiéknak nem okozott túl nagy fejtörést, hogy miképp döntsenek a menetekről. A címvédő Flanagan hamar megtalálta a módját, hogyan tegye jobbegyenesének végére ellenfelét a fordított alapállásúak viadalán.

(Photo: www.theguardian.com)

 

Terry fizikai fölényével az ötödik menetre egészen a szorító peremére kényszerítette ki Orlandót, akinek alkalomszerű kontratalálatain kívül nem sok beleszólása maradt a mérkőzés alakulásába.

Az összecsapás végül a nyolcadik felvonásban elején ért véget, amikor előbb egy balhorogtól ment le Cruz (amely kissé hátracsúszott tarkóra), majd a számolást követően Flanagan folyamatos rohamainak kulminációja újra a szorító vászonborítására kényszerítette a puerto ricói kihívót. Steve Gray mérkőzésvezető ekkor leállította az egyoldalú küzdelmet.

(Photo: www.thesun.co.uk)

 

Orlando Cruz nincs könnyű helyzetben, már nagypehelysúlyban sem sok babér termett számára, ám a hétvégi mérkőzés után tisztán látszik, hogy még egy kategóriával feljebb, 135 fonton már kifejezetten súlytalannak számít. Világbajnoki reményei egyre távolabb sodródnak tőle.

(Photo: Andrew Couldridge, Livepic/Action Images)

 

Terry Flanagan behúzta a kötelezőt, és remélhetőleg mielőbb látjuk komolyabb kihívást jelentő ellenfelekkel szemben. A manchesteri ökölvívó egyértelműen a könnyűsúly öt legjobb bunyósának egyike, ám az átalakuló divízióban bőven találhatna magának kihívást, ha bizonyítani igyekezne, hogy ő a legjobb. Félő azonban, hogy ebbéli szándékairól először mérkőzésszervezőjét, Frank Warrent kellene meggyőznie, akinek sokkal fontosabb aduász a kezében a címvédő bunyós, mint hogy orosz rulettet játszasson vele A kategóriás ellenfelekkel szemben...

 

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:

flancruzcard.png


Összesített tippjeim: 21-7 (75%)

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr1712014710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása