Billy Joe Saunders vs Artur Akavov: A mérkőzés
2016. december 07. írta: Pradarics Tomi

Billy Joe Saunders vs Artur Akavov: A mérkőzés

A mérkőzés, amely csalódást váltott ki az emberekből, ám amely mégis olyan eredménnyel zárult, ami nyitva hagyja a kaput a címvédő számára egy vérbeli szuperderbire a 2017-es évben.

 

Billy Joe saját állítása szerint 210 fontról fogyasztott vissza 160-ra, vagyis mintegy 22 kilogrammos súlyfelesleget dobott le magáról. A rossznyelvek szerint épp ezért csúszkált az Akavovval szembeni címvédésének időpontja heteket, mire végül létrejött a találkozó a múlt hét szombatján.

Nem titok, hogy Saunders és a korábbi nehézsúlyú világbajnok, Tyson Fury jó barátságot ápolnak egymással. Ám ennyire mégsem kellene idolizálnia korábbi amatőr csapattársát Billy Joe-nak. Fury épp elég nagy bajba került motiválatlansága és drogproblémái miatt, aminek következtében kidobott az ablakon egy Wladimir Klitschkóval szembeni, még angol fontban számolva is nyolcszámjegyű összeget érő visszavágót.

A középsúlyú WBO-bajnok kiábrándító produkciója ellenére megnyerte a találkozót, amivel egyenlőre versenyben tartotta magát egy jövő évi Gennady Golovkin vagy Saul Alvarez elleni csúcsmérkőzést illetően.

(Photo: www.boxingscene.com)

 

Saunders az első felvonásokat követően teljesen magára húzta az agresszív Akavovot, aki figyelemreméltó kézsebességével és aktívságával elvitt néhány menetet, amivel kétségek közé taszította az angol kommentátorokat honfitársuk hatékonyságát illetően.

(Photo: www.boxingscene.com)

 

A címvédő a hetedik körben állt vissza a meccsbe, és tett épp eleget ahhoz, hogy behúzkodja a meneteket. Akavov agresszív rohamai még mindig jól néztek ki, ám az orosz bunyós túl pontatlan volt ahhoz, hogy sakkban tartsa a komótosan, ám jóval hatékonyabban dolgozó Billy Joe-t.

A kihívó a mérkőzés utolsó felvonásában még elindított egy hajrát, amivel elcsíphette a menetet, ám gyenge teljesítmény ide vagy oda, Saunders végül csak megoldotta, hogy behúzza a győzelmet egyhangú pontozással.

(Photo: www.boxingscene.com)

 

Billy Joe borzasztónak értékelte a saját teljesítményét. Korrekt. Azt is hozzátette, hogy még ha gyengén is muzsikált, végül elérte, hogy az ő kezét emeljék a magasba. Korrekt.

Ebből a tapasztalatból merítve azonban jobban tenné, ha legközelebb tudatos felkészülés után egy vállalható teljesítményt nyújtana, ami az igazi bajnokok ismérve. Remélhetőleg ezt a kijelentést ő nyugtázza korrektként...

 

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:

saunakavcard.png


Összesített tippjeim: 22-8 (73.3%)

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9612031063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása