Az Év Meglepetése, és Az Ütés, amely Üzenetet Küldött az Emberiségnek
2016. december 08. írta: Pradarics Tomi

Az Év Meglepetése, és Az Ütés, amely Üzenetet Küldött az Emberiségnek

A múlt hétvége egyik szolidnak ígérkező ökölvívó világbajnoki címmérkőzése erősen rácáfolt a várakozásokra, és két kategóriában is pályázik az idei bokszszezon díjaira. Az Eduard Troyanovsky vs Julius Indongo összecsapás interpretálása továbbá fejbe kólintásként szolgál az emberek számára, hogy tartsák észben, mitől a világ legkülönlegesebb sportja az ökölvívás...

 

A namíbiai Indongo első alkalommal utazott idegen országba egy profi mérkőzésért. Az IBF szervezet ranglistájának tizenötödik helyén rangsorolt ökölvívó karrierjében a bajnoki lehetőségig a szolid színvonalú afrikai házimérkőzések jelentették a legnagyobb kihívásokat. Julius még annak ellenére sem számított legitim ellenfélnek a kisváltósúlyú címvédő számára, hogy amatőrként hazája egyik legjobb ökölvívójaként megjárta a 2008-as pekingi olimpiát is.

(Photo: www.namibian.com.na/AP)

 

A lehangoló esélylatolgatások azonban úgy alakult, hogy egy valakiben nem keltettek kétségeket. Julius Indongóban. Az afrikai srác az összecsapás harminckilencedik másodpercében elindított egy balhorgot a saját támadása után leengedett kezekkel és csukott szemmel ütőtávban ragadt Troyanovsky-val szemben. Az ütés az orosz bunyós állán robbant fel. A mérkőzés befejeződött.

Indongo minden idők egyik legrövidebb világbajnoki ütközetén gyűjtötte be a győzelmet és az IBF/IBO öveket az addig veretlen címvédővel szemben. Az összecsapás jó eséllyel pályázik az "Év Kiütése" díj mellett az "Év Meglepetése" trófeára is.

(Photo: www.skysports.com)

 

Vajon mitől a legkülönlegesebb dolog az ökölvívás, ha nem attól, hogy bármelyik pillanatban bármi megtörténhet a szorítóban? Épp ettől válik a sportág maradéktalan metaforájává az életnek.

Az ökölvívó a küzdelem bármely pillanatában csupán egyetlen ütésre van attól, hogy megvalósítsa az álmait.

Sokszor halljuk ezt az örök igazságot, ám mégis hajlamosak vagyunk időről időre megfeledkezni róla.

Julius Indongo szombat este tett arról, hogy felfrissüljön az emlékezetünk. És miután a boksz az élet metaforája, már csak annyi dolgunk maradt, hogy a namíbiai bunyós teljesítménye által újrafogalmazott mondanivalót dekódoljuk az életre érvényes üzenetté:

Az ökölvívó ember az küzdelem élet bármely pillanatában csupán egyetlen ütésre lépésre van attól, hogy megvalósítsa az álmait.

 

Köszönjük a RingCsodát, Julius!

 

A mérkőzés felvétele:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3812028351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása