Joseph Parker vs Andy Ruiz Jr: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. december 10. írta: Pradarics Tomi

Joseph Parker vs Andy Ruiz Jr: Felvezetés a mérkőzéshez

Helyi idő szerint szombat este Új-Zélandon rendezik meg a WBO szervezet betöltetlen övéért kiírt nehézsúlyú címmérkőzést a hazai Joseph Parker és a mexikói Andy Ruiz Jr között. A veretlen trónkövetelők csatája izgalmas küzdelemmel kecsegtet azon szurkolók számára, akik figyelmüket az újjá alakuló királykategóriára fordítják...

 

Joseph Parker

Nemzetiség:        Új-Zéland
Mérleg: 21-0, 18 KO
Cím: -
Súlycsoport: Nehézsúly (200+ font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 5. (Boxingscene), 6. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: -


vs

Andy Ruiz Jr

Nemzetiség:        USA
Mérleg: 29-0, 19 KO
Cím: -
Súlycsoport: Nehézsúly (200+ font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 10. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: -

 

(Photo: www.roundbyroundboxing.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.12.10., Auckland, Új-Zéland

A súlycsoport világbajnokai: Tyson Fury (Ring), Deontay Wilder (WBC), Anthony Joshua (IBF)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 7/10

*

Wladimir Klitschko végeláthatatlannak megélt nehézsúlyú uralkodása tavaly novemberben szakadt meg, miután a fifikás Tyson Fury megtalálta a módját annak, hogyan semlegesítse az ukrán ökölvívó nem túl életszerű próbálkozásait. Úgy alakult azonban, hogy az angol bunyós a kategória felszabadításán túl nem vállalt plusz feladatokat, így az aktív bajnoki regnálás elől drogproblémákra hivatkozva kényszerpihenőre vonult.

Az ukrán bunyós által kínkeserves munkával összegyűjtött öveknek ezáltal elváltak útjaik egymástól. Az IBF szervezet, amely nem sokkal Fury novemberi címszerzését követően megfosztotta az új bajnokot a titulustól, közvetve az új generáció legnépszerűbb bunyósához, az angol Anthony Joshuához vándorolt.

A WBO betöltetlen övéért pedig további két veretlen reménység mérkőzik meg magyar idő szerint szombat késő délelőtt.

Joseph Parker és Andy Ruiz Jr mindketten a kategória új nemzedékének tagjai. Összecsapásuk győztese nem csak egy bajnoki címmel gazdagodik, de egy lépéssel közelebb kerül ahhoz is, hogy a divízió abszolút élbolyának vérkeringésébe csöppenjen.

Még nem tudni, hogy ki bizonyul elég rátermettnek arra, hogy a nehézsúly következő érájának egyeduralkodója legyen, de a súlycsoport már most jóval izgalmasabb összecsapásokat tartogat a sportágat kedvelők számára, mint amilyenek Klitschko szenvtelen címvédései voltak hosszú éveken át.

Parker erős felépítésű, nagy ütőerejű új-zélandi bunyós, aki szeret elsőszándékból irányítani a szorítóban. A mindössze huszonnégy éves veretlen bunyós eddigi huszonegy ellenfeléből tizennyolcat idő előtt állított meg, és kihívóvá válása során a csapata gondosan meccseltette szívós és különböző stílusú ellenfelekkel szemben, így Joseph tisztességes tapasztalattal a tarsolyában készül a történelem első új-zélandi nehézsúlyú világbajnokává válni.

Andy Ruiz Jr hét és fél éve debütált a profik között. Mexikói származása, valamint a kategóriához viszonyított jelentős kézsebessége, robbanékonysága és kombinációs készsége bőven elég fantáziát sejtetett a Top Rank számára ahhoz, hogy lecsapjon az akkor még csak tizenkilenc esztendős versenyzőre. Ruiz Jr pályafutása nem épült túl intenzíven, és bár eddigi huszonkilenc mérkőzésén mindig megtalálta a módját a győzelemnek, ellenfeleinek színvonala elmarad a bevállalósabb úton felépített Parkerétól.

A stílusokat összepárosítva kijelenthető, hogy a találkozó remek küzdelmet hozhat magával a veretlen és éhes kihívók között. A magasabb Parker minden bizonnyal igyekszik majd az irányítása alá vonni a küzdelmet hangsúlyos horgaival és felütéseivel, miközben a mozgékonyabb Andy munkatempóval és robbanékonysággal ellensúlyozhatja a hazai bunyós törekvéseit. Az izgalmi értékről továbbá gondoskodik a két fél gyenge és elhanyagolt védekezése is. Hogy ezek után melyikük állhat közelebb a győzelemhez?

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: E sorok írója szerint Parker az, aki közelebb áll a WBO-öv begyűjtéséhez. Ő az, aki a nagyobb ütő a felek közül, amivel véleményem szerint kényelmetlenné fogja tenni a küzdelmet Ruiz Jr számára, ez pedig elég lesz neki ahhoz, hogy tizenkét feszült, hullámzó felvonást követően pontozással behúzza a történelmi győzelmet, és ezzel előkészítse az Anthony Joshuával szembeni jövőbeni szupermérkőzését.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9412037733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása