Jonathan Guzman vs Yukinori Oguni: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. december 31. írta: Pradarics Tomi

Jonathan Guzman vs Yukinori Oguni: Felvezetés a mérkőzéshez

Jonathan Guzman nagyharmatsúlyú IBF övét teszi kockára ezekben az órákban, a szervezet rangsorának ötödik helyén álló Yukinori Ogunival szemben. A dominikai világbajnok első címvédésére készül, amikor Kyotóban szorítóban lép a hazai kihívóval szemben.

 

Jonathan Guzman

Nemzetiség:        Dominikai Köztársaság
Mérleg: 22-0-0-1, 22 KO
Cím: IBF nagyharmatsúly, 2016-
Súlycsoport: Nagyharmatsúly (122 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 3. (Boxingscene), 6. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: 1-0, 1 KO


vs

Yukinori Oguni

Nemzetiség:        Japán
Mérleg: 18-1-1, 7 KO
Cím: -
Súlycsoport: Nagyharmatsúly (122 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 10. (Boxingscene)
Mérleg világbajnoki meccseken: -

 

(Photo: www.fightnews.com/Boxing Beat)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.12.31., Kyoto, Japán

A súlycsoport világbajnokai: Guillermo Rigondeaux (WBA), Jonathan Guzman (IBF), Jessie Magdaleno (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 6/10

*

Jonathan Guzman az új hullám képviselője nagyharmatsúlyban. IBF címét július végén szerezte meg, amikor a hozzá hasonlóan első bajnoki titulusára pályázó Shingo Waket szabályosan tönkreverte tizenegy menetben.

Guzman ekkor mutatta meg, hogy hátborzongató kiütési statisztikája (mindahány győzelmét idő előtt jegyezte) mögött több van nehéz ökleinél. A dominikai bunyós hihetetlenül könnyedén használja a lábait, amellyel eddig megoldhatatlan feladat elé állította az őt támadni igyekvő ellenfeleket, miközben ő maga, összehangolva belépéseit robbanékony kezeivel, szőnyegbombázást eszközöl rajtuk.

Nincs mit szépítenem azon, hogy jómagamat a Wake elleni produkciójával a katonájává tett Jonathan. Az IBF címvédő rendelkezik azokkal az imént felsorolt képességekkel, aminek a segítségével eséllyel léphet ringbe a nagyhamratsúly többi bajnokával szemben.

Az átalakuló kategóriába folyamatosan érnek be a feltörekvő és ambiciózus versenyzők. A Hozumi Hasegawa visszavonulásával hátrahagyott WBC címért két veretlen bunyós, Rey Vargas és Gavin McDonnell csap össze a jövő év elején, a WBA-nál címegyesítés következik a bajnok Guillermo Rigondeaux és a reguláris övbirtokos Moises Flores között, míg a WBO szervezetnél a Nonito Donaire-t remek produkcióval legyőző Jessie Magdaleno számít a legjobbnak.

Yukinori Oguni a bajnokságra törők táborát erősíti a telített kategóriában. A japán versenyző jó alapokkal rendelkezik, ám félő, hogy az átütőerő szinte teljes hiánya nem kecsegtet túl sok jóval számára a jövőt illetően. Oguni korábban már behúzott egy OPBF övet, amely rendszerint a kiskaput jelenti az ázsiai öklözők számára a világbajnoki színtérre, ám a korábban említett Shingo Wake csúnyán helybenhagyta őt 2013-ban, amely úgy tűnik, megfékezte az introvertált stílusú Yukinori felemelkedését.

Az összecsapás éppen ezért tűnik egyoldalúbbnak az első címvédésére készülő Guzman javára. Az év utolsó napján azonban bármi megtörténhet. Főleg a felkelő nap országában, ahol szikrázó mágikusság övezi az esztendő utolsó bokszgáláit...

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: Guzman fizikai erejével és dinamikájával kontroll alá helyezi Ogunit, és a mérkőzés második felében brutális bombáival megállítja japán kihívóját.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3812085599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása