A legenda tovább épül: Naoya Inoue Kohei Konón is átgázolt
2017. január 04. írta: Pradarics Tomi

A legenda tovább épül: Naoya Inoue Kohei Konón is átgázolt

A sportok világában mindig komoly vitákat generál a modern kor összehasonlítása a régi időkkel. Csakúgy, mint az, ha egy jelenkori sportolónál előre iszik a szakma vagy a szurkolók egy része a medve bőrére. Van azonban olyan eset - és talán generációnként ez csak néhányszor fordul elő - amikor az ember csak ül a televízió képernyője előtt, és érzi, tudja, hogy egy olyan sportolót lát, akit majd harminc, negyven vagy hatvan évvel később korszakos alaknak, adott esetben legendának fog tartani a világ abban, amit csinál.

Az egyik mai bunyós, aki magában hordja a legenda faktort, az Naoya Inoue. A WBO szervezet nagylégsúlyú világbajnoka mindent tud az ökölvívásról. A múlt hétvégi összecsapása csak egy újabb bizonyíték volt erre, amely során Naoya légies könnyedséggel osztotta ki első idő előtti vereségét a korábbi kétszeres világelső Kohei Konónak.

(www.fightnews.com/Naoki Fukuda)

 

A 23 éves japán bunyós lábmunkája, ringintelligenciája és ütésrepertoárja kifogástalan. Kéz- és lábsebessége önmagáért beszél, és a kettő művészi kompozícióvá olvad össze a gyakorlatban.

Az ökölvívás legnépszerűbb versenyzői mindig azok, akik erejükkel és hatékony agresszivitásukkal lebombázzák az ellenfeleiket. Manapság az ezzel a stílussal rendelkező, ám technikailag is képzett harcosok közül a legmagasabbra taksáltak közé tartozik Roman Gonzalez és Gennady Golovkin.

Más ízlésű szurkolók jobban kedvelik a több harcmodorban is kiemelkedően teljesítő, kifogástalan alapképességű ökölvívókat, mint amilyen például Vasyl Lomachenko vagy Terence Crawford. Az ínyencebbek Guillermo Rigondeaux-t méltatják. Ők a sportág jelenkorának művészei. A ringben látni őket felér azzal, mint amikor az ember szépirodalmi remekeket olvas.

És a fentiek közé tartozik Naoya Inoue is. Még akkor is, ha egy távoli, ázsiai szigetországban bokszol, messze a nyugati világ nyüzsgésétől. Még akkor is, ha az összecsapásait csak gyenge minőségű, japán kommentárral ágyazott felvételeken láthatjuk. Még akkor is, ha a nevét csak akkor fogja megismerni a világ, ha összejön a Roman Gonzalez elleni szupermérkőzése.

Naoya Inoue már most a saját generációjának egyik állócsillaga. Még akkor is, ha erről a világ még nem tud...

(www.fightnews.com/Naoki Fukuda)

 

 

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:

inouekonocard.png


Összesített tippjeim: 30-9 (76.9%)

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4212096089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása