Jose Pedraza vs Gervonta Davis: Felvezetés a mérkőzéshez
2017. január 13. írta: Pradarics Tomi

Jose Pedraza vs Gervonta Davis: Felvezetés a mérkőzéshez

Szombaton két további világbajnoki összecsapás következik a Showtime képernyőjén. Közülük az elsőt nagypehelysúlyban rendezik az IBF szervezet címvédője, Jose Pedraza, és aktuális kihívója, a tehetséges Gervonta Davis között. Az összecsapás az ökölvívók stílusaiból, továbbá a kiegyensúlyozott erőviszonyokból fakadóan kifejezetten izgalmasnak ígérkezik.

 

Jose Pedraza

Nemzetiség: USA
Mérleg: 22-0, 12 KO
Cím: IBF nagypehelysúly, 2015-
Súlycsoport: Nagypehelysúly (130 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 6. (Ring), 8. (Boxingscene)
Mérleg világbajnoki meccseken: 3-0

vs

Gervonta Davis

Nemzetiség: USA
Mérleg: 16-0, 15 KO
Cím: -
Súlycsoport: Nagypehelysúly (130 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -

pedraza-davis_3.jpg

(Photo: www.boxingscene.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2017.01.14., Brooklyn, New York, USA

A súlycsoport világbajnokai: Fransisco Vargas (WBC), Jezreel Corrales (WBA), Jose Pedraza (IBF), Vasyl Lomachenko (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 6/10

*

Jose Pedraza figyelemreméltó amatőr pályafutást követően tért át a hivatásosok táborába, ahol makulátlan mérleggel jutott el első világbajnoki címmérkőzéséhez, és a megüresedett IBF övért kiírt találkozón tisztán pontozta ki az orosz Andrey Klimovot 2015 nyarán. Eddig két alkalommal őrizte meg a trónust, ám egyik alkalommal sem nyújtott maradandót. Ednar Cherry-t csak erősen vitatható pontozással múlta felül első címvédésén, míg tavaly tavasszal az angol Stephen Smith ellen vívott szoros összecsapást.

Gervonta Davist a nyomor bugyraiból mentette ki Floyd Mayweather Jr, miután meglátta benne a potenciált. A még mindig csak huszonkét éves amerikai kihívó eddigi tizenhat mérkőzését mind könnyedén abszolválta, a hétvégén azonban új szintre kell emelnie a teljesítményét, hogy sikerrel vegye fel a versenyt a hivatásosként tapasztaltabb bajnokkal szemben.

A magasabb Pedraza mindkét alapállást előszeretettel használja a mérkőzésein, folyamatosan variálja a mozgását és a harcmodorát, hogy ellenfeleit megzavarja. Erénye a pontosság, gyengéje az alacsony munkatempó.

A fordított alapállású Davis agresszív harcmodorához viharos kézsebesség és átlagon felüli kombinációs készség párosul, és ütőerő dolgában sem kell a szomszédba mennie.

A kihívónak tapadnia kell, és nem hagyni kibontakozni a puerto ricói származású bajnokot. Pedraza vért izzadt az agresszív, ügyes horgokkal dolgozó Cherry-vel szemben, amely kiváló útmutatóként szolgálhat Davis számára a bajnoki cím irányába haladáshoz.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: Bár Pedraza rutinosabb, és a fogadóirodáknál is hajszállal esélyesebbnek számít, érzésem szerint Davis képes lesz arra, hogy megtalálja az utat a menetek maga oldalára fordításához, és kézsebessége, valamint elsőszándékú támadóboksza segítségével behúzza a győzelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr8712123327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása