Robert Easter Jr vs Luis Cruz: Felvezetés a mérkőzéshez
2017. február 10. írta: Pradarics Tomi

Robert Easter Jr vs Luis Cruz: Felvezetés a mérkőzéshez

Péntek este az Ohio államban található Toledo városában rendeznek ökölvívó gálát, amely egyben otthont ad a hétvége mindkét világbajnoki összecsapásának is. Az esemény főmérkőzésén a hazai Robert Easter Jr első ízben készül megvédeni IBF könnyűsúlyú bajnoki címét aktuális kihívója, Luis Cruz ellen.

 

Robert Easter Jr

Nemzetiség: USA
Mérleg: 18-0, 14 KO
Cím: IBF könnyűsúly, 2016-
Súlycsoport: Könnyűsúly (135 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 3. (Ring), 4. (Boxingscene)
Mérleg világbajnoki meccseken: 1-0

vs

Luis Cruz

Nemzetiség: Puerto Rico
Mérleg: 22-4-1, 16 KO
Cím: -
Súlycsoport: Könnyűsúly (135 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -

easter-cruz-weights_7.jpg

(Photo: www.boxingscene.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2017.02.10., Toledo, Ohio, USA

A súlycsoport világbajnokai: Mikey Garcia (WBC), Jorge Linares (WBA/Ring), Robert Easter Jr (IBF), Terry Flanagan (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 5/10

*

Robert Easter Jr tavaly ősszel gyűjtötte be a megüresedett IBF övet a hozzá hasonlóan veretlen trónkövetelő Richard Commey kipontozásával. A mindössze huszonhat éves toledói bunyós magas, jó ütemérzékű, hangsúlyos fizikai- és ütőerejű ökölvívó, akinek képzettség dolgában sem kell a szomszédba mennie. Többen vizualizálnak egy jövőbeni összecsapást közte, és a WBC újdonsült világelsője, Mikey Garcia között, és valljuk meg, valóban ínycsiklandó párosítás lenne ez, amelyet a felek sajátos stílusai fűszerezhetnének művészivé.

Az első címvédésén Easter Jr-nak nem akartak túl komoly kihívást jelentő ellenfelet szerződtetni. Talán úgy gondolják a szervezők, hogy egy könnyed győzelemmel örvendeztethetné meg leginkább Robert szülővárosa szurkolóit.

Luis Cruznak valójában nem sok keresnivalója lenne világbajnoki összecsapáson. A puerto ricói versenyző mérlege az elmúlt nyolc összecsapásán 3-4-1-es, miközben a jobbacska ellenfeleivel szemben nem sikerült győzelmeket aratnia. Juan Carlos Burgos, Jose Felix Jr és Edner Cherry egyaránt legyőzte őt, míg az eddigi utolsó összecsapásán, tavaly áprilisban sikerült egy döntetlent elcsípnie Luisnak a szebb napokat is látott, korábbi potenciális kihívónak tartott Ivan Redkachcsal szemben.

Ez utóbbi találkozóján nem bokszolt rosszul a pénteki kihívó, a második körben padlóztatta ellenfelét, és kézben tartotta a mérkőzést a középső felvonások során is, ám az utolsó menetekben kétszer is számolnia kellett a mérkőzésvezetőnek rá, amellyel elfolyt a győzelemre elegendő fölénye.

Easter Jr-ra ennek ellenére nem szabad, hogy komoly veszélyt jelentsen a veterán Cruz. Robert - bár még csak tizennyolc hivatásos összecsapáson van túl - érett ökölvívónak számít, amelyet sikeres amatőr pályafutásának köszönhet. Az előre számítható forgatókönyv szerint a bajnok ringintelligenciája elég lesz ahhoz, hogy mozgással kontroll alatt tartsa ellenfele lehetőségeit, és remek egyenesei, valamint belépésből elsütött felütései előbb utóbb pontot tehetnek a mérkőzés végére.

Remélhetőleg a jövőben bevállalósabb mérkőzésszervezési háttérmunka előzi meg Easter Jr lehetséges címvédéseit, miután a veretlen bajnok bőven kész arra, hogy szintet lépjen, és kategória legjobbjai ellen bizonyítson.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: Robert Easter Jr intelligens agresszióval örvendezteti meg szurkolóit, és idő előtt behúzott győzelemmel abszolválja első címvédését.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7312175120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása