Naoya Inoue vs Karoon Jarupianlerd: A mérkőzés
2016. szeptember 07. írta: Pradarics Tomi

Naoya Inoue vs Karoon Jarupianlerd: A mérkőzés

A tehetséges WBO nagylégsúlyú világelső Naoya Inoue legutóbbi, múlt vasárnapi címvédését a szervezet thaiföldi ranglistavezetője, Karoon Jarupianlerd ellen vívta. A 23 éves japán bunyósnak ez már a hatodik világbajnoki címmérkőzése volt az eddig mindössze tizenegy hivatásos összecsapásból álló pályafutása során, és sikerével továbbra is a 115 fontos kategória elsőszámú versenyzőjének számít.

Inoue könnyedén és játékosan kezdte a meccset, sokat mozgott, egyenesekkel irányította a mérkőzést, miközben Jarupianlerd állhatatosan gyalogolt előre, hogy elérje ellenfelét. A kihívó középtávolról olykor szép találatokat jegyzett jobbegyeneseivel és elnyújtott horgaival, ám ezeket legtöbbször azonnal megtempózta Naoya jabekkel vagy balhorgokkal. A japán olykor közel maradt Jarupianlerdhez, szűk fedezéke mögött várva, hogy ellenfele támadásba lendüljön, hogy aztán robbanékonyabb kontráival találjon be neki. Volt azonban valamiféle vészjósló is ebben a könnyedségben, amely olykor átcsapott egyfajta óvatlanságba. Inoue többször is látványos ütéseket szedett be, amikor a kihívó ütőtávjában leengedett kezekkel sétálgatott.

Talán pontosan ezért nyilatkozott úgy a mérkőzés után Inoue, hogy nem elégedett a produkciójával, pedig az összecsapás egyetlen menetetét sem veszítette el. Az ötödik körben pörgetett rá először, a hatodik első két percében azonban átengedte a kezdeményezést, hogy aztán egy káprázatos harmadik minutummal visszahozza a felvonást.

(Photo: Sumio Yamada/Fightnews.com)

A következő etapokban tovább növelte fölényét, amely végül a tizedikben érett össze, amikor Karoon kezdett szétesni a sok beszedett ütéstől. A bajnok ekkor váltott ismét ritmust, és bombázta képtelenné a folytatásra bátran küzdő kihívóját brutális jobbegyeneseivel, aki a padlóra rogyott, és bár utolsó erejével feltápászkodott, Mark Nelson mérkőzésvezető jogosan leállította a küzdelmet.

Karoon Jarupianlerd mindent megtett, amit képességei engedtek neki, kihozta magából a maximumot, és semmi oka nincs a szégyenkezésre. Naoya Inoue ezúttal csak alkalomszerűen sziporkázott, de bőven eleget tett ahhoz, hogy az ő akarata érvényesüljön igazán, és magabiztosn behúzta a mérkőzést.

Egy huszonhárom éves, szupertehetséges bunyósnak is lehet indiszponáltabb estéje, de addig nem róhatjuk fel neki, amíg a körülmények ellenére is fölényes győzelmet arat.

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:

inouvsjaru.bmp
Összesített tippjeim: 2-2

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5811684619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása