Giovanni De Carolis vs Tyron Zeuge II: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. november 05. írta: Pradarics Tomi

Giovanni De Carolis vs Tyron Zeuge II: Felvezetés a mérkőzéshez

Ma este a németországi Potsdam városában rendezik a hétvége ötödik (kronológiailag az első) világbajnoki összecsapását. A WBA nagyközépsúlyú bajnoka, Giovanni De Carolis a hazai Tyron Zeuge ellen próbálja megvédeni másodízben övét. A felek júliusban már találkoztak a szorítóban, akkor vitatható körülmények között döntetlen eredményt hirdetett a konferáló. A visszavágó rövid felvezetése következik.

 

Giovanni De Carolis

Nemzetiség:        Olaszország
Mérleg: 24-6-1, 12 KO
Cím: WBA nagyközépsúly, 2016-
Súlycsoport: Nagyközépsúly (168 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -


vs

Tyron Zeuge

Nemzetiség:        Németország
Mérleg: 18-0-1, 10 KO
Cím: -
Súlycsoport: Nagyközépsúly (168 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -

 

(Photo: Team Sauerland/boxingnews24.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.11.05., Potsdam, Németország

A súlycsoport világbajnokai: Badou Jack (WBC), Giovanni De Carolis (WBA), James DeGale (IBF), Gilberto Ramirez (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 4/10

*

Giovanni De Carolis 18 hónapja nem bokszolt hazai pályán. Ezalatt az időszak alatt három összecsapást vívott, mindegyiket Németországban. Mindhárom alkalommal többet tett a győzelemért az ellenfeleinél. A rekordjában azonban mindössze egyetlen győzelem szerepel. Az élet nem fenékig tejfel Németországban. Leginkább akkor nem, ha nem hazai bunyós vagy, és meccset vívsz egy hazai bunyóssal szemben.

Az egyetlen győzelmet - amely hivatalosan is győzelem a mérlegében - kiütéssel gyűjtötte be De Carolis. Miután félig eszméletlenre ütötte Vincent Feigenbutzot, a mérkőzésvezető végre leállította az összecsapást. A találkozó egy ellenkező irányba elpontozott első összecsapás visszavágója volt.

Giovanni nyáron ismét ellátogatott német földre, hogy egy másik veretlen hazai reménységgel szemben védje meg első alkalommal idén januárban begyűjtött reguláris WBA övét (mára már teljes értékű bajnok az olasz, és az esti mérkőzésen őrizheti meg első ízben a címet). Tyron Zeuge a mérkőzés második felére elfogyott az erejével, és többször került közel ahhoz, hogy idő előtt bukja el az összecsapást. Hihetetlen akaratra és kitartásra vallott, hogy lábon fejezte be az ütközetet. A pontozók döntetlenre adták a mérkőzést.

De Carolis ma este zsinórban negyedik alkalommal utazik el idegenbe. A célja, hogy bármily módon, de bajnokként térhessen haza. A legjobb esélyeit akkor meríti ki, ha sikerül idő előtt lezárnia az összecsapást.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: Zeuge tanul az első mérkőzésen szerzett tapasztalatokból, és jobban osztja be az erejét a visszavágón, amely elegendő pluszt ad a teljesítményéhez, hogy - akárhogy is - megkapja a meccset pontozással.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4311933337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása