Ricky Burns vs Kiryl Relikh: A mérkőzés
2016. október 11. írta: Pradarics Tomi

Ricky Burns vs Kiryl Relikh: A mérkőzés

A hétvége egyetlen világbajnoki mérkőzését péntek este rendezték Glasgowban, a WBA kislégsúlyú első Ricky Burns és kötelező kihívója, Kiryl Relikh között. Az összecsapás jó iramú és nagyobb részt kétoldalú küzdelmet hozott.

A mérkőzést a bevállalós kihívó kezdte jobban, aki az első két felvonásban hatékonyan előzte meg a címvédőt. Burns a harmadik menetben kapcsolt, és kezdte átvenni a kezdeményezést. A negyediktől már ügyesen indított jabekkel, és effektív lábmunkával kontroll alá helyezte a fehérorosz bunyóst.

Ricky az ötödikben komolyabban elengedte a kezeit, amivel meglepte a lezser védekezésű Relikhet, aki egy szoros hatodik körrel jelezte, hogy meccsben kíván maradni.

(Photo: www.boxingnewsonline.net)

 

A hatalmas tapasztalatbeli fölény azonban a koncentrálttá váló Burns oldalán volt, aki tovább irányította a mérkőzést, és a tizenegyedik felvonásra tiszta fölénnyel fordult rá.

A Ricky Hatton által koordinált kihívó azonban ekkor megemelte a csapásszámot, és behúzta a harcos menetet. Kirylt mindez tovább tüzelte, így az utolsó etapra még elszántabban jött ki, és az elsősorban fejben elfáradó bajnokkal szemben ezt a kört is tisztán megnyerte.

A pontozóbírók 118-110, 116-112, 116-112 arányban Ricky Burnst jelölték győztesnek. E sorok írója ugyancsak 116-112, vagyis 8-4-es menetarányban pontozta a mérkőzést a bajnoknak.

Ricky azonban továbbra sem tartozik a kategória élbolyába, és az Adrien Broner ellen tervezett amerikai mérkőzésén nem túl jó kilátásai vannak egy újabb sikeres címvédésre. Broner bajlódik a fizikailag erős, rakkolós versenyzők stílusával, ám technikai képzettsége és robbanékonysága miatt kifejezetten hatékony tud lenni azokkal szemben, akik nem rendelkeznek komoly átütőerővel. Burns tud elsőszándékból bunyózni, ha nagyon muszáj, viszont ütései és azok hordereje nem túl számottevőek. Amennyiben Broner képes még befogyasztani 140 fontra (legutóbbi mérkőzésén, Ashley Theophane ellen erre nem volt képes), úgy jó esélyei lennének visszanyerni a korábban általa már birtokolt WBA övet.

Relikh nem volt ügyetlen, amikor belevetette magát a támadásba, ám ahhoz, hogy világbajnoki címet szerezzen, sokkal szervezettebb lábmunkára és védekezésre van szüksége. Burns nem tudta zavarba hozni őt puhább ütéseivel, ám koncentráltabb időszakaiban könnyedén kiaknázta a lyukakat Kiryl fedezékében, amely deficit megbosszulhatja magát egy komolyabb tűzerővel bíró ellenféllel szemben.

 

A mérkőzés felvétele:



A saját pontozólapom:


burnsrelikhsc.png
Összesített tippjeim: 13-5

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5911796893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása