Danny Garcia és a nehezen jött ellenfél...
2016. október 13. írta: Pradarics Tomi

Danny Garcia és a nehezen jött ellenfél...

A napokban hivatalosan bejelentették, hogy Danny Garcia november 12-én lép legközelebb szorítóba, ellenfele pedig a világbajnoki szinten teljesen ismeretlen Samuel Vargas lesz. A váltósúly WBC bajnoka utoljára januárban bokszolt, amikor egy látványos mérkőzésen tizenkét menetben verte a szebb napokat is látott Robert Guerrerót.

(Photo: www.thefightcity.com)

 

Sokat lehetett olvasni az elmúlt hetekben arról, hogy a befolyásos üzletember, Al Haymon egyre nehezebben tud gálákat tető alá hozni, mert partizánakciójának másfél éves lefolyása alatt kifolyt a kezéből a befektetők által biztosított 500 millió dollár. Minden jel arra mutat, hogy pontosan ezért töltötte inaktívan az idei év nagy részét Haymon legtöbb élbunyósa.

Néhány hete Eddie Hearn utalást tett arra, hogy Al felhívta őt telefonon, hogy a veretlen Garcia számára ellenfelet kérjen tőle, és a brit promóter állítása szerint a bunyós kilétéről már meg is állapodtak, ám Haymon annyira alacsony összegek ajánlt fel a versenyző fellépti díjának, hogy utóbbi hátat fordított a lehetőségnek. Az ökölvívót Sam Eggingtonnak nevezik, és totálisan ismeretlen azon a szinten, ahonnan ildomos volna Danny Garcia számára ellenfelet választani.

Tegnap azonban egy újabb bunyós is elárulta, hogy megkeresték őt a veretlen WBC bajnok elleni mérkőzés ajánlatával. Kermit Cintron idén decemberre tervezi visszatérését az utóbbi évek sérülésekkel és motivációs problémákkal tarkított, nagyrészt inaktívan töltött időszaka után. Az IBF korábbi váltósúlyú bajnoka a RingTV-nek úgy nyilatkozott, hogy elfogadta volna a kihívást, ha a meccspénz rendben lett volna.

Cintron nem árulta el a konkrét összeget, csak annyit, hogy az ajánlat egy ötszámjegyű fellépti díjról szólt.

Tényleg ennyire nincs elérhető ellenfél Danny Garcia számára, hogy ismeretlen nevű vagy inaktivitásból visszatérő, egyszer jónevű bunyósokat kell olcsó pénzért leszerződtetni?

Vajon ez a helyes út menedzselni egy 28 éves, veretlen, ereje teljében lévő világbajnokot, akinek már évek óta a súlycsoportoktól független ranglisták top tízes mezőnyében lenne a helye?

Vajon jól tette Garcia, amikor faképnél hagyta eredeti promóterét, a Golden Boy Promotionst?

És vajon el kellene hinnünk Haymonnak, hogy tavasszal végre jön Garcia számára a Keith Thurman elleni mérkőzés, amelynek már hosszú ideje létre kellett volna jönnie?

...

Vajon mitől beteg a profi ökölvívás egyik oldala?

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4711802823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása