Tony Bellew vs BJ Flores: A mérkőzés
2016. október 17. írta: Pradarics Tomi

Tony Bellew vs BJ Flores: A mérkőzés

Szombat este a liverpooli Echo Arena főmérkőzésén Tony Bellew sikeresen megvédte bajnoki címét az amerikai BJ Floresszel szemben. A WBC cirkálósúlyú világelsője behúzta a kötelezőt, és egyszerre nekilátott felvezetni egy újabb kötelezőt...

A mérkőzésről talán nem is érdemes túl sokat beszélni. Én mindössze három dolgot emelnék ki, mielőtt a sejtelmes bevezetőm utolsó mondatrészét kifejteném.

Az első egy piros pont a kihívónak, aki ügyesen és koncentráltan kezdte a mérkőzést. Nálam Flores nyerte az első menetet, folyamatos mozgással és egyenesekkel hatékonyan tartotta komfortos helyzetben magát a tétován lépkedő bajnokkal szemben. BJ a második kör első felében is partiban volt Bellew-val, ami után jött egy dupla balhorog a liverpooli bunyós részéről. Az első mélyre csúszott, a második fejre talált be. Flores hátrálni és reklamálni kezdett, kinézett a bíróra, Tony pedig rárabolt a lehetőségre, és egy jobbhorog-balhorog kombinációval padlóztatta a kihívót.

BJ-t megfogták az ütések, de meccsben tartotta magát, és a felkurblizott bajnokot többször is ügyesen kontrázta meg. Bellew koncentrált maradt, és a menet záró percében további két alkalommal is leütötte az amerikait.

A második megjegyzésem Tony-t dicséri, aki nem a levegőbe beszélt, amikor jelentős teljesítményt ígért saját maga részéről. Rálépett a gázpedálra, amikor adódott a lehetőség, és hatékonyan bontotta le az akaratos Florest.

Mielőtt azonban befejeződne a mérkőzés a harmadik körben, az utolsó megjegyzésem következik:

Vajon mit szólt volna a Bellew-csapat egy finom kis diszkvalifikációhoz a második etap végén?

whataboutabellewdq.png

Coldwell a ringben, miközben a feladatába merülő mérkőzésvezető a hetediket olvassa Floresre (Photo: www.youtube.com)

 

Ettől ugyanis egyetlen apróság választotta el a hazai bunyóst. A kihívóra éppen számoló mérkőzésvezető, Ian John Lewis nem vette észre, amint Bellew edzője, David Coldwell bemászott a ringbe.

A szabályok értelmében a gong egyetlen felvonás végén sem menti meg a számolástól a padlóra került ökölvívót, vagyis amennyiben letelik a három perc, ám a számolás még tart, úgy a felvonás is tart. A mérkőzés folyása közben pedig bármelyik fél csapattagja is lép a ringbe, az az ökölvívó azonnali leléptetését eredményezi.

A korábbi nagyváltósúlyú világbajnok Carlos Molina pontosan ilyen körülmények között veszített el egy mérkőzést, amelyet mindhárom pontozónál vezetett tíz menet leforgását követően James Kirkland ellen 2012-ben.

Persze amennyiben látta volna Ian John Lewis a ringben álló edzőt, még mindig dönthetett volna másképp, és nem az lett volna az első eset, hogy egy mérkőzésvezető nem a szabályok értelmében cselekszik. 2006-ban Floyd Mayweather Jr-nak is el kellett volna veszítenie a veretlenségét, amikor a Zab Judah elleni találkozójának tizedik menetében a ringbe mászott Roger Mayweather, hogy azonnali bosszút álljon az unokaöccsét kellemetlen és szabálytalan helyeket megütő ellenfélén.

Coldwell kapcsolt, mielőtt a bíró észrevette volna, kilépett a köteleken kívülre, a Bellew vs Flores összecsapás így végül megérte a harmadik felvonást. A nevezett körben azonban véget vetett a meccsnek a bajnok, amikor negyedszerre is a földre került a végig veszélyes amerikai egy brutális állra becsapódó balhorogtól.

A liverpooli bunyós nem sokat tétlenkedett, a mérkőzés beszüntetése után néhány másodperccel büntetőrúgásból talált be egy reklámtáblával a ring mellett szakkomentátorkodó David Haye-nek, majd szabályosan katapultálta magát a ringből, hogy rávesse magát kéjesen vigyorgó nehézsúlyú honfitársára.

A jelenet félreérthetetlenül egy újabb brit szupermérkőzés felvezetésének integráns epizódja volt. A párosításnak nem sok akadályozó tényezője van. Haye a visszatérése óta nem töri össze magát a legitim ellenfelekkel szembeni mérkőzésekért, így Tony Bellew, akinek normális esetben nehézsúlyban az ég világon semmi keresnivalója nem lenne, simán beleférhet David napirendjébe.

Szakmai jelentősége természetesen nem túl sok van a párosításnak, de a házirangadókat mindig is imádó szurkolók elegendő pénzt hoznának, hogy a mérkőzés üzletileg kifizetődő legyen.

Ne lepődjünk meg tehát, ha kisvártatva bejelentik a következő érzelmektől túlfűtött brit rangadót...

 

A mérkőzés felvétele:


A saját pontozólapom:

bellewflores.png
Összesített tippjeim: 14-5

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5011815827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása