Oscar Valdez vs Hiroshige Osawa: A mérkőzés
2016. november 07. írta: Pradarics Tomi

Oscar Valdez vs Hiroshige Osawa: A mérkőzés

Oscar Valdez múlt szombaton remek teljesítménnyel abszolválta első címvédő mérkőzését kötelező kihívójával, a japán Hiroshige Osawával szemben. A mexikói világbajnok készülhet a komolyabb kihívásokra. A kérdés, hogy milyen reális lehetőségei vannak, amelyek képesek lehetnek felemelni őt a papíron erős pehelysúlyú mezőny élbolyába.

A WBO szervezet 126 fontos bajnokának mindössze egyetlen percre volt szüksége ahhoz, hogy tisztázza a felállást a mérkőzés lefolyására vonatkozólag. A japán bunyós támadólag kezdte az ütközetet, folyamatos előre mozgással, míg a címvédő oldalazó lépéseket tett, és kevés indított ütése volt. Alig ötven másodperccel a kezdő gongszót követően Oscar keményen fogadta egy kombinációval a kihívót. Hiroshige hátrálni kezdett. Valdez ettől a pillanattól kezdve átvette az elsőszándékú támadó szerepét.

Oscar hihetetlen átütőerővel dolgozott, brutális horgai pörölycsapásszerűen vágódtak a japán bunyós fejére és testére. A negyedik menetben a címvédő egy pontos és letaglózó balhoroggal leütötte Osawát, aki nagyon gyorsan regenerálódott, és visszaállt a mérkőzésbe.

(Photo: Isaac Brekken/Associated Press)

 

Innentól kezdve még nagyobb különbség mutatkozott a felek között. Valdez félelmetes erejű horgokkal terrorizálta kötelező kihívóját, aki mindent kihordott lábon, és még többért jött vissza. Az összecsapást Vic Drakulich mérkőzésvezető a hetedik felvonásban állította le, hogy megvédje Osawát saját magától.

Valdez remek teljesítménnyel húzta be első címvédését, és egyértelműen készen áll a következő szintre lépni a karrierjében.

Nincs azonban könnyű helyzetben a mexikói bombázó. A Bob Arum által promotált ökölvívó súlycsoportja ugyanis a Top Rank riválisa, Al Haymon által orientált divízió. Valdezen kívül mindhárom másik bajnok (Gary Russell Jr, Carl Frampton és Lee Selby is) az imént említett tanácsadó kötelékébe tartozik, és bár papíron rendezték a soraikat az üzletemberek az elmúlt hónapokban, egyenlőre nem született ízes gyümölcs a viszonyukból.

A 126 fontos kategória top 10-es listájának maradék hat ökölvívójából további négy Haymonnál van (Leo Santa Cruz, Abner Mares, Jesus Cuellar és Jorge Lara). A számottevő ellenfelek, akik így a pehelysúlyban maradnak: Joseph Diaz Jr, Oscar Escandon és Simpiwe Vetyeka. Előbbi kettő a Golden Boy Promotions istálló versenyzője, vagyis az ellenük adódó lehetőségek is limitáltak az Arum és Oscar De La Hoya közötti jelenlegi langyos viszony miatt. Vetyeka pedig egy kellemetlen stílusú dél-afrikai bunyós, akinek semekkora vonzóereje sincs az USÁ-ban, vagyis egy tipikusan nagy kockázatú és kevés hozamú vállalkozás volna a Top Rank számára a párosítást tető alá hozni.

Ezzel maradnak a közeli kategóriákban szereplő csapattársak elleni mérkőzések lehetőségei. Nem kizárt, hogy Nonito Donaire hétvégi veresége ellenére ajánlatot kap egy Valdez elleni pehelysúlyú címmérkőzésre a jövőben. Nagyharmatsúlyban van még Jessie Magdaleno és esetleg Cesar Juarez (Zanfer Promotions), feljebb, nagypehelysúlyban pedig a veretlen és ígéretes Saul Rodriguez.

130 fonton két további versenyző is a Top Rank kötelékébe tartozik, ám mind Orlando Salido, mind Vasyl Lomachenko jelentőségteljesebb jövőbeni összecsapásokra pályázik, mint amilyet a veszélyes, ám egyenlőre még messze nem sztárbunyós Valdez elleni megmérettetés biztosítana számukra. Ha Donaire nem áll kötélnek, akkor minden bizonnyal maradnak a szerényebb nevű és képességű kihívók, és ezzel a sokkal hosszabb út, amely a csúcs felé kanyarog a veretlen WBO-bajnok számára.

Akárhogy is legyen, az HBO Valdez mögött áll, és Bob Arum is az egyik új csillagaként tartja számon, amely egy igencsak erős kombináció Oscar távolabbi jövőjének szempontjából. Minden egyébre - vagyis a közelebbi jövőre - választ kapunk 2017-ben.

 


A saját pontozólapom:

donmagcard.png

Összesített tippjeim: 16-5

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9411939735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása