Terence Crawford vs John Molina Jr: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. december 09. írta: Pradarics Tomi

Terence Crawford vs John Molina Jr: Felvezetés a mérkőzéshez

A decemberi hónap második hétvégéjének legmagasabban rangsorolt ringbelépője a kisváltósúly bajnoka, Terence Crawford. A WBC/WBO/Ring egyesített címvédője a súlycsoport egyik leglátványosabb verekedője, John Molina Jr ellen igyekszik hozni a kötelezőt. Az amerikai HBO csatorna által közvetített mérkőzés toronymagas esélyese a súlycsoportoktól független ranglistán is szereplő Crawford.

 

Terence Crawford

Nemzetiség:        USA
Mérleg: 29-0, 20 KO
Cím: WBO könnyűsúly, 2014-2015; WBO kisváltósúly, 2015-; WBC/WBO/Ring kisváltósúly, 2016-
Súlycsoport: Kisváltósúly (140 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: Bajnok (Ring, Boxingscene)
Mérleg világbajnoki meccseken: 7-0, 4 KO


vs

John Molina Jr

Nemzetiség:        USA
Mérleg: 29-6, 23 KO
Cím: -
Súlycsoport: Kisváltósúly (140 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 2. (Boxingscene), 6. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: 0-1

 

crawford-molina_6.jpg

(Photo: www.boxingscene.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.12.10., Omaha, Nebraska, USA

A súlycsoport világbajnokai: Terence Crawford (WBC/WBO/Ring), Ricky Burns (WBA), Julius Indongo (IBF)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 8/10

*

Izgalmas kérdés volt számomra, hogy melyik címmérkőzést válasszam a hét összecsapásának. Technikailag éppen ezt kell annak tartanom, hiszen ennek a párosításnak a résztvevői vannak a súlycsoportjukban a legmagasabban rangsorolva. Mégis úgy döntöttem, hogy nem a Crawford vs Molina Jr mérkőzés lesz a befutó nálam. Talán azért, mert túl egyoldalú párosítás.

Crawford egy A+ kategóriás bajnok, aki minden bizonnyal a következő 8-10 évben a sportág legszűkebb elitjének tagja lesz. Molina egy harcos kapuőr, aki a kategória legtöbb bunyósának meg tudja nehezíteni az életét konok agresszivitásával.

Nehéz azonban elképzelni, hogy Terence életét is meg tudja. Igen, John egy vérbeli bombázó, aki egyetlen pontos ütéssel le tud zárni egy mérkőzést. Valahogy mégsem fér a fejembe, hogy miként juttatná célba azt a falrepesztő löveget.

A WBC/WBO/Ring egyesített bajnoka remekül választja meg a távolságot, és zseniális ring intelligenciával rendelkezik.

A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy ő lesz az, aki maradéktalanul érvényesíteni tudja a taktikáját, és behúzza a kötelező győzelmet.

Mindazonáltal az összecsapás tartogathat valódi izgalmakat. És reméljük, hogy ezek felszínre is törnek a küzdelem során.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: Crawford néhány melósabb menet után egyoldalúvá teszi a küzdelmet, és tisztán nyeri azt pontozással vagy kései technikai kiütéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7412036637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása