Kazuto Ioka vs Yutthana Kaensa: Felvezetés a mérkőzéshez
2016. december 31. írta: Pradarics Tomi

Kazuto Ioka vs Yutthana Kaensa: Felvezetés a mérkőzéshez

December 31-én a légsúlyú kategória is képviselteti magát a világbajnoki mérkőzések öt felvonásos sorozatában. A divízió WBA-bajnoka, a japán Kazuto Ioka a mindössze tizennyolc éves Yutthana Kaensa ellen igyekszik címet védeni a Kyotóban rendezendő eseményen.

 

Kazuto Ioka

Nemzetiség:        Japán
Mérleg: 20-1, 12 KO
Cím: WBC szalmasúly, 2011-2012; WBC/WBA szalmasúly, 2012; WBA kislégsúly, 2012-2014; WBA légsúly, 2016-
Súlycsoport: Légsúly (112 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 1. (Ring, Boxingscene)
Mérleg világbajnoki meccseken: 9-1, 6 KO (12-1, 7 KO reguláris címmeccsekkel)


vs

Yutthana Kaensa

Nemzetiség:        Thaiföld
Mérleg: 15-0, 6 KO
Cím: -
Súlycsoport: Légsúly (112 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 8. (Boxingscene)
Mérleg világbajnoki meccseken: - (2-0 interim címmeccsekkel)

 

(Photo: wn.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.12.31., Kyoto, Japán

A súlycsoport világbajnokai: Kazuto Ioka (WBA), Zou Shiming (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 8/10

*

Kazuto Ioka alig néhány hónapja vált hivatalosan is három súlycsoportos világbajnokká. Papíron persze már tavaly április óta birtokol egy WBA övet, de egészen Juan Francisco Estrada szeptemberi súlycsoportváltásáig csak másodhegedűsnek számított a japán bunyós a maga reguláris titulusával.

A sors azonban úgy tűnik, kárpótolja Kazutót a kispadon töltött időszakért, mivel az északra történő népvándorlás gyakorlatilag kiürítette a 112 fontos divíziót, amelynek így jelenleg ő maga lett a legbiztosabb trónkövetelője. A másik potenciális kiszemelt erre a posztra a kislégsúlyból fellépő Donnie Nietes, akinek minden bizonnyal zöld utat ad majd a WBO szervezet arra, hogy kötelező kihívóként megmérkőzhessen a frissen címvédővé váló kínai sztárbunyóssal, Zou Shiminggel.

Ioka szombati ellenfele a thaiföldi Yutthana Kaensa lesz. A mindösszesen tizennyolc éves, veretlen versenyző a WBA szervezet interim övét birtokolja, ám ennek ellenére nagyon komoly szintlépésre kell, hogy készüljön, ha győzelemmel igyekszik abszolválni a kyotói kiruccanást.

Kaensa egy masszív felépítésű, erős bunyósnak számít, aki szereti maga előtt tudni az ellenfeleit, és a saját tempójában kontroll alá helyezni őket. Robbanékonysága és kombinációs készsége látványos és veszélyes ökölvívónak ábrázolta eddigi mérkőzései során, de nem mehetünk el szótlanul a tény mellett, hogy még egyáltalán nem találkozott B kategóriás ellenféllel sem a thai kihívó.

Ezzel szemben Kazuto Ioka legjobb éveiben egyértelműen A osztályos versenyzőnek számított, aki bármilyen stílussal szemben eredményesen volt képes felvenni a harcot. Az évek, a tucatnyi világbajnoki mérkőzés, valamint mindenekelőtt a súlycsoportváltások oldottak valamelyest az átütőerején, ám a japán átlagon felüli képességeinek köszönhetően még így is elboldogul az eddig látott 112 fontos ellenfelekkel szemben.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: A tipp szerint Ioka Kaensával is el fog boldogulni, amivel tovább erősíti első helyét az új identitást kereső légsúlyú mezőnyben. Viszont érdemes lesz Kazutónak résen lennie, mert könnyen találhatja magát egy szikrázóan kemény mérkőzésben, amelyben fizikai erejére aligha támaszkodhat a masszív, született légsúlyú thai ökölvívóval szemben. A tipp Ioka pontozásos győzelme egy izgalmas, olykor kétoldalú mérkőzés végeztével.

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr6412085035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása