Egy kisember láthatatlan pályafutása: a Wanheng Menayothin vs Melvin Jerusalem mérkőzés felvezetése
2017. január 25. írta: Pradarics Tomi

Egy kisember láthatatlan pályafutása: a Wanheng Menayothin vs Melvin Jerusalem mérkőzés felvezetése

Helyi idő szerint szerda este a szalmasúly első számú alakja, közismert nevén Wanheng Menayothin (születési nevén Chayaphon Moonsri) hatodik alkalommal teszi kockára WBC koronáját, ezúttal a veretlen, ismeretlen Melvin Jerusalemmel szemben.

 

Wanheng Menayothin

Nemzetiség: Thaiföld
Mérleg: 44-0, 17 KO
Cím: WBC szalmasúly, 2014-
Súlycsoport: Szalmasúly (105 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 1. (Ring, Boxingscene)
Mérleg világbajnoki meccseken: 6-0, 4 KO

vs

Melvin Jerusalem

Nemzetiség: Fülöp szigetek
Mérleg: 11-0, 7 KO
Cím: -
Súlycsoport: Szalmasúly (105 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: -
Mérleg világbajnoki meccseken: -

mimimum.jpg

(Photo: www.fightnews.com)

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2017.01.25., Phitsanulok, Thaiföld

A súlycsoport világbajnokai: Wanheng Menayothin (WBC), Knockout CP Freshmart (WBA), Jose Argumedo (IBF), Katsunari Takayama (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 6/10

*

Wanheng Menayothin minden bizonnyal a legkevésbé ismert bokszoló a világon azok közül, akik igen közel járnak ahhoz, hogy potenciális veszélyforrást jelentsenek a Rocky Marciano és Floyd Mayweather Jr által megosztva tartott, 49-0-ás, veretlenül és bajnokként abszolvált mérlegre.

Az eddig mind a negyvennégy hivatásos összecsapását megnyerő thai versenyző 2014 novemberében gyűjtötte be a WBC címet, amikor meglepetésre legyőzte a mexikóiak kemény harcosát, Oswaldo Novoát.

A jelentős győzelem rögtön a kategória egyik meghatározó címvédőjévé tette Menayothint, aki huszonhat hónapos regnálása során eddig ötször védte meg trónját. Legutóbb tavaly augusztusban lépett szorítóba címmérkőzésen, és meggyőző ökölvívással pontozta ki kötelező kihívóját, a szívós Saul Juarezt.

Wanheng jelenleg a leghosszabb ideje regnáló bajnok 105 fonton, és minden jelentős szaklap őt tartja kategóriája első számú alakjának.

A veretlen, ám teljességgel tapasztalatlan Melvin Jerusalem a fülöp szigeteki Cebu City-ből utazott el ellenfele hazájába, hogy nekiveselkedjen a világbajnoki cím megszerzésének.

A huszonkét éves kihívó eddigi tizenegy ellenfeléből mindössze öt rendelkezett pozitív mérleggel, és közülük az egyedüli, aki tapasztalt, jó ökölvívókkal szemben is megmérette magát, az ugyancsak filippínó Crison Omayao. Őt a második menetben állította meg Jerusalem.

Omayao egyike a felek három közös ellenfelének. Menayothin még 2011-ben vívott egy tizenkét felvonásos találkozót Crisonnal. Akkor azonban még egy fiatal, éhes feltörekvő bokszolónak számított a filippínó, ellentétben a Jerusalemmel szemben vívott, 2015-ös összecsapásán.

Menayothin szalmasúlyban betöltött ranglistavezető pozíciójára talán honfitársa, a szintén veretlen világbajnok Knockout CP Freshmart jelent komolyabb veszélyt, aki a tavalyi év nyarán fontos mérkőzésen gyűjtötte be a WBA szervezet koronáját a meglepetésember Byron Rojas szoros kipontozásával.

Minden valószínűség szerint nem láthatjuk a thai versenyzőket egymás ellen, miután sem az ázsiai országban, sem a 105 fontos divízióban nem divat a címegyesítés, kettejük rivalizálása azonban párhuzamosan tovább folyhat a kategória első számú pozíciójáért. Ehhez Menayothinnak annyit kell tennie, hogy behúzza a kötelezőt szerdai kihívójával szemben.

*

Tippem a mérkőzés lehetséges végkimenetelére: Wanheng eleget tesz egy újabb győzelemhez, és tovább őrzi veretlenségét, miközben továbbra sem érdekel majd senkit, hogy oda lent 105 fonton van valaki, aki mindössze négy további győzelemre van attól a rekordtól, aminek a beállítására tett kísérletekre a történelem hosszú évtizedei alatt mindig is reflektorfény irányult. Hálátlan dolog kis súlyokban versenyző ökölvívónak lenni...

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4412151415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása