Joseph Parker vs Alexander Dimitrenko: A mérkőzés
2016. október 04. írta: Pradarics Tomi

Joseph Parker vs Alexander Dimitrenko: A mérkőzés

Joseph Parker a hétvégén egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy világbajnoki kihívó váljon belőle. A nehézsúly jelenlegi legtöbbre taksált feltörekvője/kihívója az ukrán Alexander Dimitrenkót állította meg három menetben.

Igen, Dimitrenko nem sok maradandót alkotott az elmúlt években. Nem is a győzelem az, amely figyelemreméltó az új-zélandi ökölvívó részéről. Sokkal inkább a teljesítménye.

(Photo: www.skysports.com)

 

Dimitrenkót valaha a nehézsúly reménységének tartották. Ennek már hosszú-hosszú ideje. Az Eddie Chambers és Kubrat Pulev elleni vereségek, valamint a szerényebb képességű ellenfelekkel szembeni szórványos padlózások feloldották az illúziót, amely egykor körülvette őt. Ami maradt belőle, az a büszkesége és becsülete volt. Ez oldódott fel szombaton.

Parker csak tette a dolgát. Hatalmas önbizalommal támadott, és már a nyitó felvonásban padlóztatta ellenfelét. Dimitrenko számára nem volt könnyű a szembesülés, hogy ezúttal nem egy E-kategóriás felhozóellenfél ellen vív szinten tartó mérkőzést. Bőszen bizonygatta a bírónak, hogy nem ütéstől került a földre.

Joseph a második körben két alkalommal ütötte le a meccs ritmusát nem találó Alexandert, aki továbbra sem a mérkőzésre koncentrált.

A harmadik menetben Parker tovább kontrollálta a küzdelmet, a ring közepéről tartotta sakkban az ukránt, majd a felvonás közepén egy összekapaszkodás során jobbhorgokat indított testre. Dimitrenko a padlóra térdelt. Parker egy kemény horgot lőtt rá ellenfele testére. Alexander a padlóra vágódott, és kínosan vonaglani kezdett a ringvásznon.

Igen, szabálytalan és etikátlan mozdulat volt Joseph részéről az ütés. És nem, Dimitrenko nem annak utóhatásaként tört ki végletes fájdalomban, és számoltatta ki magát. A produkció sokkal inkább egy elkeseredett próbálkozás volt egy valaha szebb napokat látott versenyző részéről, hogy megkapjon egy győzelmet úgy, hogy semmit sem tett meg érte, amelyet nem színészkedésnek hívunk.

A fiatal Parkernek semmi szüksége ehhez hasonló mozdulatokra a jövőben. A mérkőzést nem ezzel az ütéssel kellett megnyernie, hanem az összes többi, legális találattal, amelyet a mérkőzés hét és fél perce során bevitt az ukránnak. És azokkal is nyerte meg.

Én rajta tartom a szemem az új-zélandi srácon. Nem gondolom, hogy a régóta emlegetett Anthony Joshua elleni párosításban lennének a legjobb esélyei arra, hogy világbajnok legyen. De a nehézsúly ma olyan, mint egy tálcányi zsákbamacska. Sosem tudhatod, hogy mikor nyúlsz bele egy világbajnoki övbe.

Tyson Fury mindent megtesz az utóbbi hetekben, hogy felszabadítsa tavaly novemberben megszerzett címeit (Ring/WBA/WBO). Talán jöhet Andy Ruiz Jr és a WBO öv Joseph számára. Az esélyei nem is lennének olyan rosszak Josephnek. Egy újabb jó teljesítmény pedig egy sokkal jobb alkupozíciót teremtene egy esetleges Joshua elleni mérkőzéshez.

Soha jobb ütemben nem érkezhetett volna az estélyre Joseph Parker. A kérdés csak az, hogy kit tud táncba vinni. És persze az, hogy bírja-e a tempót.

 

A mérkőzés felvétele:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ringcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr1211768353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása